Waar zouden we zijn zonder al die partners die besluiten dat ze hun lief willen ondersteunen en bijstaan in het buitenlandplaatsing?

Daarom staat de partner hoog in het vaandel bij ons en zijn wij continu op zoek naar nog betere dienstverlening richting de partner. En eerlijk is eerlijk, natuurlijk denken we daarbij ook aan het belang van de organisatie. Er is nu eenmaal een belangrijke taak te vervullen in de wereld voor onze veiligheid, economie, klimaat, voedselzekerheid en cultuur. Dat is de opdracht waar de uitzendende overheidsinstanties voor staan en waar medewerkers zich voor willen inspannen. Maar het gezin moet daarvoor wel het een en ander opofferen en dat realiseren we ons.

Onze missie is om die informatie te verstrekken voordat uw de keuze voor een functie in het buitenland maakt. Een bewuste keuze.

Maar misschien is onze grootste uitdaging nog wel de boodschap dat u bij 3W moet zijn voor deze  informatie en voor alle ontwikkelingen rondom partnerondersteuning.

Nog vaak wordt gevraagd naar het Bureau Partners en Kinderen, maar dit bureau bestaat al jaren niet meer. 3W is uw partner in partnersupport!

We zijn er voor de partner, voor de medewerker, voor de leidinggevende, voor de HR-partner, voor de beleidsdirecties. Aan de invulling van die rol hebben we in 2019 hard gewerkt. We zijn dan ook continu op zoek naar de behoefte van de medewerker én misschien nog wel het meest naar de behoefte van de partner. Helaas horen we nog te vaak dat zowel de medewerker als de partner nog niet op de hoogte zijn van wat er allemaal beschikbaar is voor hem of haar of waar ze de informatie kunnen vinden. En dat is jammer, gemiste kansen voor opleiding, pensioen aanvulling of voorbereidingscursussen of nuttige noodzakelijke informatie.

Wij zijn trots op:

De website waar de partner wél bij kan en zelf alle informatie kan lezen over werken, trainingen, voorlichting, praktische informatie en de impact van een uitzending.

De Facebookgroep voor partners, het platform waar partners elkaar kunnen vinden met vragen en elkaar helpen door het delen van kennis en ervaringen.

De matrix verblijfsstatus partner: in één oogopslag zie je of jouw relatievorm erkend wordt in het land van interesse, en de afspraken wie doet wat als er maatwerk nodig is voor de meereizende partner; en niet te vergeten de rol als vertrouwenspersoon voor Out There.

De verruiming van het budget Professionele Ontwikkeling Partner (POP), , voor de partners die meegaan naar een post en het feit dat deze voorziening nu is opgenomen in de Aanvullende CAO Rijk Uitzendingen (ACRU). 

De oudedagvoorziening is in de ACRU opgenomen met een flink hoger bedrag voor alle partners die mee gaan naar een post.. Dit bedrag wordt automatisch toegekend bij de buitenlandtoelage.

Extra tickets voor niet-meereizende partners, zodat u uw relatie op afstand kan onderhouden, misschien niet helemaal ideaal, maar wel behulpzaam om een andere keuze te maken.

Als u als partner van gelijk geslacht niet mee mag reizen vanwege de relatievorm, dan wordt dat gezien als erkende reden voor het achterblijven van de partner. Die zienswijze is omarmd ook in de regelgeving. Daar zijn we trots op.

De voorlichtingsgesprekken in de oriënterende fase waarbij we luisteren naar de vragen die spelen, waar we het persoonlijke gesprek aangaan, en eerlijk vertellen wat de (on)mogelijkheden zijn, alles met als doel om de medewerker en partner een bewuste keuze te laten maken.

De cursussen ter voorbereiding op vertrek, maar ook bij terugkeer naar Nederland.

En last but not least het begin van de klantreis. Afgelopen jaar hebben we gebruikt om een impuls te geven aan het verbeteren van de informatievoorziening, daar gaan we mee door en we gaan ons in 2020 richten op het verbeteren van het bereik van onze boodschap, namelijk ‘dit doen wij voor jullie wereldwijd’.

Ons uitgangspunt is: U doet het samen met uw partner! Voelt u verantwoordelijk voor elkaar en informeer elkaar. Maak tijd voor elkaar juist in den verre. U bent elkaars klankbord en wij zijn er om jullie te faciliteren om van de tijd in het buitenland ook een mooie tijd te maken, prachtige herinnering te creëren en samen verder te komen.